Kaip užblokuoti tinklapius, kad jų nekrautų

Kaip užblokuotį tinklapį, kad jį nekrautų? Tai padaryti nesunku. Einame į C --> windows --> system32 --> drivers --> etc. Ten rasime hosts failiuką, jį atidarome per notepad (spaudžiame ant jo --> open with --> notepad). Atidaryto failo apačioje rasime užrašą 127.0.0.1 localhost . Taigi, norėdami užblokuoti kokią nors svetainę, apačioje parašykite kitą tokią pat eilutę kaip localhost, bet vietoje šio žodžio įrašykite blokuojamą puslapį (be http://). Pvz. 127.0.0.1 one.lt.Visa bėda, kad blokuojamas bus tik ėjimas į one.lt. Puslapį bus galima pasiekti vedant www.one.lt. Taigi teks suvesti ir su www ir be www

Kuriame failą, kurį paleidus, blokavimo informacija būtų automatiškai įrašoma į hosts failą

Kad galima būtų draugui šunybę iškrėsti, užblokuojant kokią nors jo mėgiamą svetainę, galime sukurti tam skirtą failą ir jam nusiųsti.

Vėlgi atsidarome Notepad programą (jei yra nežinančių, kaip ją rasti, spaudžiame ant desktopo dešinį klavišą --> New --> text document) ir į jį rašome, ką norime užblokuoti. Blokavimo eilutės atrodys kiek kitaip nei prieš tai:
@echo off
echo 127.0.0.1 one.lt >>
%WinDir%\system32\drivers\etc\hosts

Kaip matote pirma eilutė specifinė, kitos identiškos, skiriasi tik blokuojamas adresas. Taip surašę visus blokuojamus puslapius, Notepad meniu juostoje spaudžiame File > Save as. Filename eilutėje įrašome pavadinimas.bat ir išsaugome (failas būtinai turi būti su galūne .bat . Jo pražia nesvarbi, pvz., porno.bat ; one.bat ; sodas.bat ir t.t.). Dukart pele spragtelėjus ant šio failo, duomenys bus įrašyti į hosts failą.

Kaip atblokuoti užblokuotus puslapius

Atblokuojat lygiai taip pat, kaip ir užblokavote. Su Notepad atsidarote:
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts ir ištrinate įrašytus prierašus

No Response to "Kaip užblokuoti tinklapius, kad jų nekrautų"

Rašyti komentarą